Chuťovky, předkrmy · Hlavní jídla

Tuna bowl – (nejen) zeleninová miska s tuňákem

Tuna bowl - (nejen) zeleninová miska s tuňákem | reBarbora's kitchen

Tyhle „skládaná jídla“ mám moc ráda, nejen že je to rychlé, ale můžete si je složit podle momentální chuti nebo zásob. Já jsem tentokrát sáhla po tuňákovi, kterého mám ráda a měla jsem na něj chuť a pak už jsem jen přidala, co jsem doma našla :).

Náročnost: snadné
Čas: cca 50 min
Počet porcí: 2

Potřebujete:
2 steaky tuňáka (každý přibližně 150 g)
½ hrnečku rýže
1 avokádo
2 – 4 rajčata
1 menší cuketa
1 bílý řecký jogurt
sezamová semínka
sůl
čerstvě mletý pepř

1) Rýži propláchněte, přidejte k ní do rendlíčku hrnek vody a uvařte. Rozpůlenou cuketu opečte na trošce tuku na pánvi nebo na grilu, opékejte řeznou stranou dolů. Tuňáka můžete začít dělat až budete mít hotovou rýži, stačí mu jen chvilička.

2) Steak tuňáka osolte, opepřete (a klidně můžete kápnout i worchester) a z každé strany na pánvi opékejte, než se zatáhne, cca 5 – 8 minut, záleží také na výšce steaku. Správně by měl být tuňák udělaný jen po okraji a uvnitř co nejvíce růžový. Zda je uvnitř ještě růžový zjistíte i tak, že když maso na pánvi zmáčknete, bude pérovat. Čím méně bude pérovat, tím více je propečené.

3) Do misky dejte část uvařené rýže, nakrájená rajčata a avokádo, půlku cukety, lžíci jogurtu (ten klidně osoltem, opepřete a můžete dát i česnek, já nechala tentokrát čistý jogurt). Nahoru nakrájejte steak tuňáka a posypte sezamovými semínky. Servírovat můžete s kouskem limetky, kdo má rád na rybě citron, ale není to nutné.

TIP: Rýži můžete klidně vyměnit za bulgur. Zeleninu si klidně dejte i jinou, dle chuti a momentálních zásob :).

 

Dobrou chuť ♥

Pokud se vám recept líbil, potěší mě sdílení a budu ráda i za vaše zpětné reakce ♥

 

Foceno Sony Alpha A6000, Sony SEL35F18 35mm

Přidat komentář

Tento web používá Akismet na redukci spamu. Zjistěte více o tom, jak jsou data z komentářů zpracovávána.