O mně

O mně..

Tuhle kategorii jsem dlouho nechávala víceméně prázdnou a to proto, že sama o sobě moc mluvit neumím :).

Na úvod by se asi slušelo říct, že se jmenuji Bára. Bydlím v Benešově a třicet už mi bohužel bylo :).

Dalo by se říct, že jsem relativně kreativně zaměřená a tak i na vaření mě baví hlavně ta kreativita, vymýšlet co s čím by bylo dobré, ochutnávat různé mi neznámé (a mi sympatické) kombinace a pozorovat jaká dobrota z toho vznikne. Když jsem byla malá, mamka si furt kupovala kuchařky, časopisy s recepty a sjížděla snad všechny kuchařské pořady co šly v televizi. A já to nechápala. A teď jsem na tom obdobně :D. Ráda sbírám všude možně inspiraci a pak si to stejně udělám po svém. Takřka každý recept si přetvořím k obrazu svému, alespoň v drobnostech :). Jediné co se snažím trochu dodržovat jsou rodinné recepty, mé maminky a mé prababičky.

A právě recepty po mojí prababičce, táty babičce, jsou pro mě úplný poklad. Jsou psané v roce 1900, krásným písmem, v sešitu, který měl kožené desky. Už skoro nemá žádné. Zachránila jsem si totiž dva sešity kdysi před upálením, o to víc je to nyní náš rodinný poklad. Vařit jsem z toho začala až někdy loni, do té doby jsem sešity jen opatrovala a oprašovala :D.

Co se jídla týče, tak miluji maso. Hovězí, kuřecí, jehněčí, telecí, krůtí, kapříka aj lososa. Obejdu se bez vepřového, tedy krom grilovaného bůčku 🙂 a taky ač mám ráda rybí maso, tak mě nebaví ryby co mají hodně kostí :). Ze sladkého miluju makronky, dort Pavlova a čokoládovou pěnu. A cokoliv z odpalovaného těsta co má krém. Mám ráda luštěniny, houby, brambory na loupačku i ovoce a zeleninu.

Moc nemám v oblibě českou kuchyni, je na mě hodně těžká, ale naprosto jsem si zamilovala tureckou kuchyni, která mi absolutně vyhovuje. Turecká kuchyně je jedna z nejrozmanitějších. Pak mám v oblibě kuchyni asijskou. Ale nepohrdnu ani řeckou, italskou nebo francouzskou, tam tedy hlavně sladké :).

Tenhle blog jsem si založila, když jsem si uvědomila, že mě vlastně vždycky bavilo jídlo, ať už vymýšlet, vařit, ochutnávat, číst si o něm.. I jsem už nějaký rok si uvařené jídlo fotila (i když hóóódně amatérsky). No a pak mě do toho popíchla kamarádka a mi se ta myšlenka začala líbit čím dál víc. Zpočátku jsem si říkala, že to moc nemá smysl, když už je u nás toliko skvělých foodblogerů, ale ta touha zvítězila. A jsem tomu ráda. Poněvadž hned jak jsem s blogem začala, tak jsem si uvědomila jak moc mě to baví a naplňuje.

Tak snad to tady bude bavit i vás, snad se vám budou líbit recepty a najdete tady inspiraci. A pokud budete chtít, budu vám vděčná za každý feedback.

Tak dobrou chuť ♥

B.

 

Přidat komentář

Tento web používá Akismet na redukci spamu. Zjistěte více o tom, jak jsou data z komentářů zpracovávána.