Alkoholické · nápoje

Valentýnský Cointreau drink

Valentýnský Cointreau drink | reBarbora's kitchen

Svátek sv. Valentýna jedni milují a druzí nesnáší. Snad žádný jiný svátek nebudí takové rozporuplné emoce. Jak to máte vy, slavíte Valentýna? Ať už jste zastánci prvomájové oslavy lásky nebo jste i pro svátek zamilovaných na počest biskupa Valentýna, který oddáváním zamilovaných zaplatil životem, tento drink se vám bude hodit na každou příležitost.

Valentýnský Cointreau drink | reBarbora's kitchen

Svojí krásně růžovou barvou se hodí právě na Valentýna, ale dát si jej můžete samozřejmě kdykoliv. Je báječně osvěžující, takže i na nadcházející jarní a letní dny bude super.

Náročnost: velmi snadné
Čas: 5 min
Počet porcí: 2

Potřebujete:
50 ml Cointreau
100 ml růžového vína Tavel Rosé
100 ml brusinkového džusu
plátky pomeranče
2 snítky rozmarýnu
led

Do poloviny skleniček dejte led a nalijte vychlazené Cointreau, víno a džus. Přidejte snítky rozmarýnu, kterými drink promíchejte, dodáte tak lehký rozmarýnový nádech. Nakonec vložte nakrájené plátky pomeranče (měla jsem veliké pomeranče a ty jsem dala půl plátku do sklenky a půl plátku na ozdobu. Můžete podávat.

Na zdraví! ♥

Pokud se vám recept líbil, potěší mě sdílení a budu ráda i za vaše zpětné reakce ♥

TIP: Do tohoto drinku báječně zapadá i chuť růže, takže když vyměníte brusinkový džus za růžovou vodu nebo přidáte pár kapek růžového sirupu, vůbec nic tím nezkazíte, ba naopak!

 

 

 

Foceno Sony Alpha A6000, Sony SEL35F18 35mm

Recept je připraven ve spolupráci s Alkohol.cz.

 

Přidat komentář

Tento web používá Akismet na redukci spamu. Zjistěte více o tom, jak jsou data z komentářů zpracovávána.